Μοίρασε... γοητεία ο Ομπάμα - Τι έγινε πίσω από τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου (φωτό)

Δεν είναι λίγοι όσοι θα ήθελαν να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, έστω… και αόρατοι.

Οι λεπτομέρειες για το τι έγινε όταν έκλεισαν οι πόρτες της αίθουσας “Βυζαντινό” είναι αρκετές και μάλιστα συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό.

Το κλίμα κατά τη διάρκεια του δείπνου ήταν θερμό, ενώ λίγο μετά την προσφώνηση του Προκόπη Παυλόπουλου και την αντιφώνηση του Αμερικανού Προέδρου, η προεδρία της Δημοκρατίας είχε ετοιμάσει μια έκπληξη για τον Ομπάμα: Την παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής η οποία συνοδεία της ορχήστρας της Πολεμικής Αεροπορίας, τραγούδησε 4 τραγούδια, δύο ελληνικά και δύο αμερικανικά. Το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Οδυσσέα Ελύτη σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η επιλογή για το «χρυσοπράσινο φύλλο» ήταν συγκεκριμένη καθώς το τραγούδι αναφέρεται στην Κύπρο. Ερμήνευσαν επίσης και δύο τραγούδια στα αγγλικά το «Imagine» και το «Sound of Silence».

Η παιδική χορωδία ενθουσίασε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σηκώθηκε μαζί με τον Πρ. Παυλόπουλο και τον Αλ. Τσίπρα για να συγχαρεί τα παιδιά και να βγάλει μαζί τους φωτογραφίες.

“Μαγεύτηκε” ο Ομπάμα από την ελληνική κουζίνα

Οι ελληνικές γεύσεις δεν άφησαν ασυγκίνητο τον απερχόμενο Αμερικανό Πρόεδρο: Το μενού είχε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ. Τα πιάτα άρεσαν τόσο στον Μπαράκ Ομπάμα, που συνεχάρη τον σεφ Αθανάσιο Σκούρα – τον παλαιό σεφ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή που επιμελήθηκε το δείπνο. Έβγαλε μάλιστα και αναμνηστική φωτογραφία ενώ υπέγραψε και το menu.

Το να συναντάς τον Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ό,τι πιο συχνό μπορεί να σου συμβεί κι έτσι η Έλενα Κουντουρά δεν έχασε την ευκαιρία, ζητώντας από τον Αμερικανό ηγέτη να βγάλουν μαζί μια σέλφι.

Ο Ομπάμα κέρδισε τη συμπάθεια όλων, καθώς ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και χαιρέτισε τους πάντες, τονίζοντας ότι θέλει να επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας.

 

Ωστόσο δεν ήταν μόνο η κ. Κουντουρά με την οποία ο Ομπάμα έβγαλε σέλφι, μια και έκανε το ίδιο και με όλες τις γραμματείς του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα τους είπε ότι “εσείς κάνετε μία από τις πιο σημαντικές δουλειές του Πρωθυπουργού».

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ, EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ, SOOC/ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ

 

Μπαράκ ΟμπάμαΠροεδρικό Μέγαρο