Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, με τα βλέμματα να πέφτουν πλέον στη συνάντηση της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, όπου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο εισηγητής ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, κατά την οποία τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου. Στην περίπτωση που οι συνάδελφοί του συμφωνήσουν με τη θέση του, τότε ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά. Διαφορετικά οι εξελίξεις θα πάρουν διαφορετική τροπή, καθώς όπως έχουν ήδη δηλώσει στελέχη της Κυβέρνησης, θα πρέπει να δημιουργηθεί άλλος νόμος.
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ενδέχεται να ασχοληθούν περαιτέρω με τον περιορισμένο αριθμό των αδειών, καθώς ορισμένοι δικαστές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ΣτΕ να αποστείλει προδικαστικό ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ωστόσο το συγκεκριμένο σενάριο δεν έχει πολλές πιθανότητες, καθώς μια τέτοια διαδικασία θα είχε μεγάλη καθυστέρηση.
Την Κυριακή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με την οποία άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι «όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ , θα είναι δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «αυτό όμως δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να σωπαίνει.
Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και δε θα σωπάσουμε: Το καθεστώς μη αδειοδότησης όπως κατ’ επανάληψη έχει κρίνει το ίδιο το ΣτΕ είναι αντισυνταγματικό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε «η μάχη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η μάχη μιας παράταξης και όχι ενός υπουργού».