Δεκτές επί της αρχής έγιναν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, με ισχυρή πλειοψηφία (16 έναντι 9), απόφαση που προμηνύει εξελίξεις.
Αφού ξεπεράστηκαν τα κρίσιμα σημεία του βάσιμου, του έννομου συμφέροντος και του παραδεκτού, η διαδικασία πλέον προχωρά στο επόμενο βήμα που είναι η συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα, οπότε και θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Ύστερα από απανωτές ματαιώσεις, η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης.
Η διάσκεψη ματαιώθηκε ήδη μία φορά από το ίδιο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, λόγω κλίματος, ενώ την δεύτερη φορά τηλεφώνημα για βόμβα που αποδείχθηκε φάρσα πήγε εκ νέου πίσω την διαδικασία.
Στο τεταμένο κλίμα προστέθηκε και η έναρξη πειθαρχικού ελέγχου την Δευτέρα με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, σε βάρος ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού, με αφορμή δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο που είδαν το φως της δημοσιότητας την παραμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο ΣτΕ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, νωρίτερα την Τρίτη έγινε γνωστό ότι εισήχθη στη ΜΕΘ νοσοκομείου το μέλος της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αριστόβουλος – Γεώργιος Βώρος, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο, ενώ το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των σταθμών Alpha, Star και της κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).