Αποχή από τους πλειστηριασμούς αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι

Συμβολαιογράφοι σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να απέχουν από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη στάση αναμένεται να καθοριστεί συνολικά, ενώ το πλαίσιο των αντιδράσεών τους αναμένεται να αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως τονίζουν οι συμβολαιογράφοι, ο λόγος που έλαβαν αυτή την απόφαση είναι ότι δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Εκείνο που απαιτούν από την Πολιτεία είναι να βρει λύσεις προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι όπως διαφαίνεται θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών, επισημαίνοντας ότι μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Τέλος, ανέφεραν ότι δέχονται επιθέσεις και απειλές από πολίτες, ενώ στα Ειρηνοδικεία όπου διεξάγονται οι πλειστηριασμοί υπάρχουν εντάσεις και βίαιες ενέργειες.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙσυμβολαιογράφοι