Αίγιο: Το Σάββατο οι καμπάνες χτυπούν για... τον Φίλη - Έδωσε εντολή ο Αμβρόσιος

Οι κάτοικοι στο Αίγιο θα ακούσουν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπούν πένθιμα το Σάββατο, έπειτα από εντολή που έδωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Το “πένθος” θα κρατήσει από τις 11:00 το πρωί και για μισή ώρα, καθώς ο Μητροπολίτης επιθυμεί να εκφράσει την οδύνη του για όσα δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχετικά με τον ρόλο της Εκκλησίας στην Κατοχή και τη Χούντα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αμβρόσιος δίνει τέτοια οδηγία, καθώς με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε για το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια πριν από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Σάββατο θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες στο Αίγιο από τις 11 το πρωί και για μισή ώρα, με σκοπό «την έντονη διαμαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας και του λαού απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη, να υποβαθμίσει και να περιθωριοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία, να προσβάλλει το Ορθόδοξο φρόνημα και τη συνείδηση του πιστού Ελληνικού Λαού, ασκώντας μία χωρίς προηγούμενο λυσσαλέα, έντονη και σκληρή πολεμική εναντίον της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εκφράζεται τόσο με μία σειρά μέτρων, όπως η μεταβολή και υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογικό, η δημιουργία ενός ουδετερόθρησκου Κράτους αλλά και μέσω των προκλητικών και ανιστόρητων δηλώσεων του Υπουργού Παιδείας διά των οποίων αλλοιώνει και αμφισβητεί τον ιστορικό, θυσιαστικό και εθνικό ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες περιόδους της Ελληνικής ιστορίας».

Όπως συμπληρώνει η σχετική ανακοίνωση, «η αφύπνιση του λαού μας και η διαφύλαξη της εθνικής, εκκλησιαστικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας προβάλλει πλέον στις μέρες μας περισσότερο αναγκαία και επιτακτική».

ΑμβρόσιοςΕκκλησίαΚαμπάνεςΝίκος Φίλης