Ψέριμος: Καταγγελίες για παρουσία Τούρκων-Ακούστηκαν πυροβολισμοί

Συναγερμός σήμανε στην Ψέριμο, μετά από καταγγελίες κατοίκων ότι είδαν Τούρκους στο νησί και άκουσαν κάποιους πυροβολισμούς.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, όταν κάτοικοι κατήγγειλαν πως άκουσαν πυροβολισμούς αλλά επίσης πως κάποιοι εθεάθησαν να βγάζουν φωτογραφίες.

Αν και η ακρίβεια των πληροφοριών δεν έχει επιβεβαιωθεί, γίνεται λόγος για ταχύπλοα του Λιμενικού που σαρώνουν την θαλάσσια περιοχή, ενώ από το πρωί ελικόπτερο πετάει πάνω από το νησί.

Η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» περιπολεί στην περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως από το Λιμενικό, το συμβάν θεωρείται λήξαν.

Την ίδια στιγμή, άξιο λόγου αποτελεί το γεγονός πως παρόμοιες πληροφορίες που σχετίζονταν με το νησί της Σύμης, είχαν προκαλέσει αναστάτωση.

Τα ελικόπτερα εκτελούν, όπως οφείλουν, περιπολίες στην περιοχή.

Η Ψέριμος βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον κόλπο της Μαρμαρίδας, την περιοχή δηλαδή που παραθέριζε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία και κομάντος πραξικοπηματίες επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Σημειώνεται πως από τους 40 κομάντο που συμμετείχαν στην επιχείρηση εξουδετέρωσης του Τούρκου Προέδρου το βράδυ του πραξικοπήματος, δεν έχουν βρεθεί οι 10, ενώ πολλές φορές διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν μεταφέρει πληροφορίες για φόβους ότι τόσοι οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι επίδοξοι πραξικοπηματίες ενδέχεται να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Στο νησί το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κω, υπάρχει μικρός οικισμός και στρατιωτικό φυλάκιο.

Η Ψέριμος, ή Κάπαρη, είναι ελληνικό νησί του νοτίου Αιγαίου, του συμπλέγματος Δωδεκανήσων, με 80 κατοίκους (απογραφή 2011) και βρίσκεται βόρεια της Κω και νοτιοανατολικά της Καλύμνου.

Η επιφάνεια του νησιού είναι 14,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα με μέγιστο υψόμετρο 268 μέτρα. Το βόρειο άκρο του νησιού ονομάζεται «Άκρα Βασιλική», ενώ το νοτιότερο άκρο «Άκρα Ρούσσα».

Μεταξύ των παραπάνω επί της ανατολικής πλευράς του νησιού σχηματίζεται κόλπωση, όπου ο όρμος Βασιλική.

Στη δυτική ακτή βρίσκεται ο όρμος Ψερίμου στο μυχό του οποίου υπάρχει το ομώνυμο χωριό.

Περίπου 2 μίλια βορειότερα του όρμου Ψερίμου είναι το βορειοδυτικό άκρο της νησιού που λέγεται Άκρα Κοράκι (ή Ακρωτήριο Κοράκι), από το οποίο σε απόσταση 6 στάδια νοτιοδυτικά βρίσκεται η βραχονησίδα Πλάτη ή Πλατύ.

Πηγή: onalert.gr

ελικόπτεροπυροβολισμοίΤαχύπλοα του ΛιμενικούΤούρκοιΨέριμος