Για παράνομη πτήση κατηγορούνται οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα κατηγορούνται οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, ζητώντας άσυλο στη χώρα μας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο σε βάρος τους δεν περιλαμβάνει την απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας, με τους 7 να κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και τον έναν για εκτέλεση της παράνομης πτήσης.

Οι 8 κατηγορούμενοι εμμένουν στην αρχική τους θέση ότι δεν γνώριζαν ότι στην Τουρκία γινόταν πραξικόπημα. Το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου και είτε θα δικαστούν, είτε θα πάρουν προθεσμία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, οι στρατιωτικοί ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα.

Παράλληλα, επιμένουν ότι οι ίδιοι εκτελούσαν εντολές για την παραλαβή ασθενών και πως δέχθηκαν πυρά από την τουρκική αστυνομία. Για αυτό αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία γιατί κινδύνευε η ζωή τους.

ΑλεξανδρούποληΕισαγγελέαςπραξικόπημαΤουρκία