Στο τέλος του μήνα τίθεται σε λειτουργία το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Πάρου καθιστώντας το πλέον ιδανικό για την προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του νησιού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού Μάρκο Κωβαίο πρόκειται για ένα έργο πνοής που ολοκληρώθηκε χάρη στην πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων που προσέφεραν χρήματα και εθελοντική εργασία, ο καθένας ανάλογα με την ειδικότητα και την οικονομική του δυνατότητα.

Μάλιστα η αεροπορική εταιρεία Olympic Air ανέλαβε να κατασκευάσει το μισό κτίριο αεροσταθμού του νέου αεροδρομίου Πάρου και συνοδά έργα (δρόμους, parking περιβάλλοντα χώρο κλπ). Το έργο νέου διαδρόμου μήκους 2.000 μέτρων (με επιχειρησιακό μήκος 1.400 μέτρων) του αεροδρομίου Πάρου, ύψους 15,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις 15 Μαΐου 2016.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα κατασκευής του νέου αεροσταθμού επιφάνειας 750 τ.μ. και συνοδά έργα, τα οποία ολοκληρώνονται έως στις 16 Ιουλίου 2016, για να ξεκινήσει η κανονική επιχειρησιακή λειτουργία του νέου αεροδρομίου Πάρου. Παράλληλα σχεδιάζεται και η 2η φάση εργασιών για τον διπλασιασμό της ωφέλιμης επιφάνειας του αεροσταθμού σε 1.500 τ.μ. για την κάλυψη της επιβατικής κίνησης σε βάθος 4ετιας.

αεροδρόμιο Πάρου