Βρέθηκε το υποβρύχιο Κατσώνης 73 χρόνια μετά από τη βύθισή του από τους Γερμανούς

Μνήμες Β’ Παγκοσμίου Πολέμου “ξύπνησε” η ανεύρεση – βόρεια της Σκιάθου – του Υποβρυχίου Κατσώνης, που είχαν βυθίσει οι Γερμανοί 73 χρόνια πριν, από το σκάφος Ναυτίλος που εκτελούσε σχετική επιχείρηση από τις 4 Ιουλίου.

Ο εντοπισμός του υποβρυχίου δημοσιοποιήθηκε από το militaire.gr. To   Υ/Β Κατσώνης είχε βυθιστεί από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο UJ-2101  βόρεια της Σκιάθου.

Όπως αναφέρει το Militair.gr, o “Κατσώνης”, στη δεύτερη φάση του πολέμου (ΜΑΙ 1941 – ΟΚΤ 1944), εξορμώντας στο Αιγαίο από βάσεις της Μ.Ανατολής, εξετέλεσε συνολικά τρεις (3) πολεμικές περιπολίες, παράλληλα με ειδικές αποστολές (αποβιβάσεις / επιβιβάσεις πρακτόρων / καταδρομέων) .

Την 14η Σεπτεμβρίου 1943, με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Β.ΛΑΣΚΟ, κατά τη διάρκεια αναζήτησης εχθρικής νηοπομπής ενεπλάκη με γερμανικό καταδιωκτικό υποβρυχίων ( UJ -2101) και μετά από δίωρη καταδίωξη εξαναγκάσθηκε σε ανάδυση και εξόρμηση δια πυροβόλου.

Μετά σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε στίγμα Φ 39 0 20,5Β και Λ 023 0 23Α βόρεια της νήσου Σκιάθου.

Κατσώνηςυποβρύχιο ρομπότ