«Σφαγή» για τα νέα Media: Έντεκα αιτήσεις για 4 άδειες - Ποιοι μπαίνουν στο "παιχνίδι" (upd)

Κατατέθηκαν συνολικά έντεκα φάκελοι υποψηφιοτήτων για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών που προκηρύχθηκαν βάσει του σχετικού νόμου.

Οι φάκελοι αποσφραγίστηκαν παρουσία των εκπροσώπων των συμμετεχόντων για να ελεγχθεί η εγκυρότητά τους από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή. Οί εκπρόσωποι κλήθηκαν να παραστούν στη διαδικασία αποσφράγισης από τις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τονίζει ότι «η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής “κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί” και προσθέτει ότι «οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός. Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr φάκελο κατέθεσαν:

1. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού.

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.

6. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης. H νέα του εταιρεία που θα υποβάλει την αίτηση λέγεται «ALTER EGO» και στα σχέδια του περιλαμβάνεται ανάπτυξη τηλεοπτικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενημέρωση και στις αθλητικές μεταδόσεις, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές ζώνες με νέα ψυχαγωγικά προγράμματα. Η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη σκοπεύει να επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ για την άδεια λειτουργίας, τηλεοπτικού σταθμού.

7. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη με επιστολή του στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά είχε δηλώσει διατεθειμένο να διαθέσει το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας.

8. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα η οποία έχει έντονη αριστερή ταυτότητα καθώς ο «πατριάρχης» της οικογένειας Χρήστος Καλογρίτσας, ήταν ο εκδότης της εφημερίδας «Η Πρώτη». Στην αίτηση μάλιστα περιλαμβάνεται το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη, διευθυντή του ρ/σ «Στο Κόκκινο» ως γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού.

9. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

10. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη.

11. Μια κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

 

αιτήσειςΝίκος ΠαππάςΤηλεοπτικές άδειες