Κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο Πολάκης για το παραδικαστικό κύκλωμα στη Δικαιοσύνη

Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα έδωσε ο Παύλος Πολάκης, κίνηση με την οποία αρχίζει ουσιαστικά η δικαστική έρευνα για τις σχετικές καταγγελίες που είχε κάνει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελικός λειτουργός μετέβη στο γραφείο του Υπουργού, όπως προβλέπει ο νόμος το πρωί, έπειτα από την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε εκτενώς σε υποθέσεις που αφορούν σε θέματα υγείας και ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα αποτέλεσμα.

Η επέκταση της έρευνας σε άλλα πρόσωπα είναι κάτι που θα αποφασίσει ο κ. Δασούλας ο οποίος θα λάβει υπόψιν του τα στοιχεία που κατέθεσε ο Υπουργός. Στην περίπτωση που αυτό δεν κριθεί αναγκαίο, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει δηλώσεις για παραδικαστικό κύκλωμα στη Δικαιοσύνη: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

ΔικαιοσύνηκατάθεσηπαραδικαστικόΠαύλος Πολάκης