Προσφυγικό: Ανησυχία ότι η Τουρκία άρχισε να "κάνει τα στραβά μάτια"

Την ανησυχία ότι οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν να “κάνουν τα στραβά μάτια” στην παράνομη διακίνηση μεταναστών με προορισμό τη χώρα μας εκφράζουν αστυνομικές αρχές, ύστερα από την ξαφνική αύξηση το τελευταίο διήμερο των προσφυγικών ροών.

Χθες Σαββάτο και σήμερα Κυριακή το πρωί, τρεις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν στις ακτές της βόρειας Λέσβου και ανοικτά της Μυτιλήνης,  ύστερα από ένα διάστημα 10 ημερών, κατά το οποίο αποβιβάσθηκαν στις ελληνικές ακτές λιγότερα από 50 συνολικά άτομα.

Συγκεεκριμένα, το Σάββατο, στο λιμάνι της Μήθυμνας, αποβιβάσθηκαν 60 άτομα τα οποία περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σήμερα Κυριακή μια βάρκα με 35 άτομα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς. Την ίδια ώρα ανοικτά της Μυτιλήνης σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα με 13 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες. Στη βάρκα επέβαινε και Τούρκος διακινητής ο οποίος συνελήφθη.

Κινητικότητα επίσης φαίνεται ότι ξεκίνησε να υπάρχει – μετά από μία ήσυχη περίοδο αρκετών μηνών – στη δύσκολη περιοχή του Μπεχράμ Καλέ (αρχαίας Άσσου) απέναντι από την περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μήθυμνας (Μολύβου), απ’ όπου πέρυσι ξεκίνησαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Για «ανησυχητική κινητικότητα», η οποία «δείχνει πως η Τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο» έκανε λόγο σήμερα Ανώτερο στέλεχος των Ελληνικών αστυνομικών αρχών.

(φωτό αρχείου)

προσφυγικόΤουρκία