Το κύμα ιδιωτικοποιήσεων που έρχεται προσελκύει το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης με τη βρετανική εφημερίδα Guardian να αναφέρει ότι η δημιουργία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων «φέρνει την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε νέα ύψη». Στο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι η υποχρέωση σύστασης του υπερταμείου αντιμετωπίζεται από τους οργισμένους Έλληνες ως το χαμηλότερο σημείο της επικής μάχης της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη και από κάποιους ως η ύστατη λεηλασία και πλήγμα στην αξιοπρέπεια της χώρας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι αν και «κατά κάποιους τρόπους οι επικριτές έχουν δίκιο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση» και προσθέτει ότι υπάρχει ένα πολύ χειρότερο πλήγμα στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων, η συνεχής λιτότητα: «Αν θέλουμε, ως αληθινό αριστερό κόμμα, να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους, αν θέλουμε να σταματήσουμε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις των φόρων, πρέπει να βρούμε χρήματα από κάπου, πρέπει να αναπτύξουμε την οικονομία μας».
Αναφερόμενος στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο κ. Πιτσιόρλας διερωτάται «γιατί δε θα έπρεπε να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονταν;» και ξεκαθαρίζει ότι «δε θα ανήκουν για πάντα (στη Fraport) και όταν επιστρέψουν σε εμάς θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».
Παράλληλα απορρίπτει τα περί «ξεπουλήματος των ασημικών», λέγοντας ότι δημόσιες κοινωφελείς υπηρεσίες όπως η ΕΥΔΑΠ δε θα αποκρατικοποιηθούν και διερωτάται «υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις και παρερμηνείες. Για παράδειγμα, έχουμε στα βιβλία μας ξενοδοχεία που έχουν κατασχεθεί από τράπεζες. Γιατί θα έπρεπε το κράτος να είναι ξενοδόχος;». Στο δημοσίευμα με τίτλο «Πωλούνται: ελληνικά νησιά, ξενοδοχεία και ιστορικές τοποθεσίες», ο Guardian αναφέρει πως πάνω από 71.000 κομμάτια κρατικής περιουσίας θα μεταφερθούν στο διάρκειας 99 ετών υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου σύγχρονου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.