Συμβολικός αποκλεισμός του ΥΠΟΙΚ από ιδιοκτήτες ταξί

Σε 24ωρη απεργία έχουν προχωρήσει από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Σήμερα νωρίς το πρωί απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπ. Οικονομικών και λίγο αργότερα “έκλεισαν” την Καραγιώργη Σερβίας.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να πληρώνουν εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, καθώς και να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης. Γύρω στις 09:30 το πρωί θα συναντηθούν με τον αναπληρωτήΥπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας οδηγών Ταξί Ελλάδος, Θύμιος Λυμπερόπουλος σήμερα το πρωί στο Mega, οι οδηγοί ταξί δεν αντέχουν άλλο το ΦΠΑ στο 23%, “και θέλουν να το κάνουν 24%”, και επιπλέον δεν μπορούν να πληρώνουν εισφορά στο Ταμείο 5.000 έως 5.500 ευρώ το χρόνο.

“Τα χρέη μόνο για τον ΟΑΕΕ είναι πάνω από 50.000 για τον κάθε ταξιτζή” σημείωσε ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι οδηγούνται στο ξεπούλημα των ιδιοκτησιών τους. Επίσης οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονται για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που τους ζητά την αλλαγή των ταξίμετρων “τα οποία θα μας επιβαρύνουν στο σύνολο περίπου 20 εκατ. ευρώ”, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος έχουν ήδη εισηγηθεί τα ταξίμετρα να έχουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην δημιουργούνται παραβάσεις φοροδιαφυγής.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣοδηγοί ταξίΥΠΟΙΚ