Η ασφάλεια συνοδηγού που είχε το Μερσεντές μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Παντελής Παντελίδης αναμένεται να προβληματίσει πολύ τις οικογένειες των εμπλεκομένων στο τραγικό δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες αστυνομικών πηγών που δημοσίευσε το koolnews.gr, το ασφάλιστρο προέβλεπε την αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ στην περίπτωση θανάτου του συνοδηγού. Το μαύρο τζιπ ανήκει σε εταιρεία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος το είχε δανείσει για λίγες ημέρες στον στενό του φίλο Παντελή Παντελίδη, με την προοπτική αγοράς του, ενώ ο τραγουδιστής ζήτησε τη μεταφορά του στο γκαράζ της ασφαλιστικής εταιρείας προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.
Παρότι η οικογένεια του άτυχου Παντελή Παντελίδη υποστηρίζει πως έχει τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο τραγουδιστής, σύμφωνα με τη μαρτυρία της 21 ετών Φρόσως Κυριάκου και των πυροσβεστών που βρέθηκαν αμέσως στο σημείο της πρόσκρουσης, ήταν εκείνος που βρισκόταν στο τιμόνι και όχι η Φρόσω.
Όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, η οποία θα αποκαλύψει για το αν τελικά στο τιμόνι βρισκόταν ο Παντελής ή η 21 ετών φίλη του. Το μόνο βέβαιο είναι πως στο πίσω κάθισμα βρισκόταν η 29χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία φορούσε ζώνη. Οι πυροσβέστες υποστήριξαν πως τη βρήκαν σε άθλια κατάσταση, γεμάτη αίματα και σοβαρά χτυπήματα, ενώ χρειάστηκε να κόψουν τη ζώνη για να την απεγκλωβίσουν.
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να αποδειχθεί ποιος ήταν τελικά ο οδηγός του τζιπ;
Σύμφωνα με την Τροχαία Ελληνικού, η ασφάλεια του αυτοκινήτου προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση θανάτου τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού. Όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο Παντελίδης είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, πράγμα που σημαίνει πως η ασφάλεια δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει την αποζημίωση, όπως προβλέπεται στους όρους.
Η Μίνα Αρναούτη δικαιούται και αυτή αποζημίωση, καθώς υπέστη σοβαρότατες σωματικές βλάβες. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«H Μίνα Αρναούτη η οποία φορούσε ζώνη στο πίσω κάθισμα, δεν φέρει ευθύνη για το συμβάν και υπέστη σοβαρότατη σωματική βλάβη. Δικαιούται χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας, για την αποθεραπεία της, για ψυχική βλάβη και για τα έσοδα που έχασε από την απουσία από την εργασία της. Στη συνέχεια, συνηθίζεται η ασφαλιστική εταιρία να προσφεύγει εναντίον της οικογένειας του οδηγού για να πάρει πίσω τα χρήματα.
Εναπόκειται στην κ. Αρναούτη το κατά πόσο θα στραφεί στη συνέχεια κατά της οικογένειας του οδηγού. Η 21χρονη Φρόσω Κυριακού, σε περίπτωση που αποδειχτεί και τυπικά ότι ήταν συνοδηγός, θα χάσει ένα μέρος της αποζημίωσης διότι στην κατάθεσή της παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε ζώνη. Δεν συγκρίνεται με την υπόθεση Αρναούτη λόγω της πολύ μικρότερης βλάβης που υπέστη. Εκτός και αν ιατρικά αποδειχτεί ψυχική βλάβη. Δικαιούται πάντως κάποια αποζημίωση».