Προπτυχιακή τουριστική εκπαίδευση για αλλοδαπούς ανακοίνωσαν Λοβέρδος και Κεφαλογιάννη

του Νίκου Μάστορα

Τη δημιουργία δύο τμημάτων τουριστικών, προπτυχιακών σπουδών, τετραετούς κύκλου, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του, για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με διδασκαλία στα Αγγλικά και καταβολή διδάκτρων, εξήγγειλαν την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τα δύο τμήματα θα λειτουργήσουν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο.

Μετά από συνάντηση των δύο υπουργών, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ δυναμικό τομέα, τον τουρισμό, ο οποίος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αξιοποιώντας τη φήμη της χώρας μας, ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, αλλά και την τεχνογνωσία και τις υποδομές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο Αιγαίο και στην Κρήτη, προχωράμε στην ίδρυση προπτυχιακών τμημάτων τουρισμού στη Ρόδο και στο Ρέθυμνο.

»Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ξένους ​φοιτητές να έλθουν στην Ελλάδα, για να γνωρίσουν στη θεωρία αλλά και στην πράξη την οικονομία του τουρισμού. Πολιτεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα προχωράμε μαζί και στηρίζουμε την εξωστρέφεια και την καινοτομία».

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Είμαστε απολύτως έτοιμοι να εξαγγείλουμε αυτό που ονειρευόμασταν, τη δημιουργία δύο τμημάτων, προπτυχιακών σπουδών, τετραετούς κύκλου σπουδών, με αντικείμενο τον τουρισμό και τη διοίκησή του σε δύο πόλεις που έχουν δομές.

»Αναφέρομαι σε δύο Πανεπιστήμια της χώρας, σε δύο πόλεις που αποτελούν παγκόσμιο ​τουριστικό προορισμό, στη Ρόδο και στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.

»Τα δύο Πανεπιστήμια έχουν και κτιριακή υποδομή και κάποια χρήματα για να υποστηρίξουν την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού.

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5184202/proptyxiakh-toyristikh-ekpaideysh-gia-allodapoys-anakoinwsan-loberdos-kai-kefalogiannh/

αλλοδαπήεκπαίδευσηΚεφαλογιάννηΛοβέρδος