Πολλά "θα", μία κατάρρευση

Μπορεί να είναι δύο οι αρμόδιες αρχές για το ρέμα της Εσχατιάς, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά απέτρεψε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στις όχθες του, με το γεγονός ότι ήταν ακατοίκητη να μην έχει μετατρέψει σε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία τη γενικότερη έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών.

Όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, “η μελέτη για τα έργα διευθέτησης του ρέματος της Εσχατιάς ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων”, ενώ η ίδια η Περιφέρεια “έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του ρέματος, που σημαίνει καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα και την προσωρινή και τοπικού χαρακτήρα προστασία των πρανών”.

Τότε γιατί έπεσε; Μάλλον διότι τα έργα που έπρεπε να γίνουν δεν έγιναν:

“Σύμφωνα με τη μελέτη του Υπουργείου στο συγκεκριμένο σημείο θα κατασκευασθεί κιβωτοειδής αγωγός εσωτερικών διαστάσεων 6,0μx4,0μ, ο οποίος θα διέρχεται σε απόσταση 6 μέτρων περίπου από την υπόψη οικοδομή. Ενδιάμεσα η κοίτη του ρέματος θα παραμένει ανοιχτή, προφανώς για να ενσωματωθεί σε μελλοντικά έργα ανάπλασης”.

Όσο για την Περιφέρεια: “Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημοπράτηση έργου προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των πρανών σε διάφορα ρέματα της Αττικής”.

Αλλά, “η οριστική αντιμετώπιση του θέματος στο ρέμα της Εσχατιάς θα λυθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων διευθέτησης από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων”.

Περιφέρεια Αττικήςρέμα Εσχατιάς