Συνάντηση Φίλη με Ιερώνυμο για τα θρησκευτικά

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Χθες στο θέμα επανήλθε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος με δηλώσεις του από την Κομοτηνή επιχείρησε να ρίξει τους τόνους ωστόσο όμως δήλωσε ότι απαιτείται σοβαρότητα όσον αφορά στα εκκλησιαστικά ζητήματα εν γένει και ειδικότερα σε αυτό των θρησκευτικών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι “ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Εκείνο που λείπει από όλους μας, είναι η σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος. Ό,τι πιάνουμε στο στόμα μας, ό,τι κουβεντιάζουμε, πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα και το θέμα των θρησκευτικών και όλα τα εκκλησιαστικά θέματα πρέπει να με σοβαρότητα να αντιμετωπιστούν”.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι έγινε και από την πλευρά της κυβέρνησης, με την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υποστήριξε χθες πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις της και τόνισε ότι το υπουργείο έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως τα κενά στα σχολεία.

Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΘρησκευτικάΝίκος Φίληςσυνάντηση