Δεν υφίσταται καμία παρατυπία στο κατάστημα της Κνωσού, τονίζει η υπεύθυνη του εκθετηρίου

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μετά από καταγγελίες τουριστών ότι δεν έλαβαν απόδειξη στο κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Οι υπάλληλοι του καταστήματος δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά κατέγραφαν το ποσό που εισέπρατταν σε ένα απλό πρόχειρο βιβλίο.

Έπειτα από τις καταγγελίες ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών έκανε έλεγχο στο συγκεκριμένο κατάστημα και όταν ρώτησαν τους υπαλλήλους για ποιο λόγο δεν κόβουν απόδειξη  η δικαιολογία τους ήταν ότι είναι συνήθης πρακτική, γιατί δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους πελάτες λόγω φόρτου εργασίας. Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν χτυπούν αποδείξεις στην ταμειακή μηχανή απάντησαν ότι ήταν χαλασμένη. Όμως μετά από εξέταση, οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι η μηχανή ήταν σε πλήρως λειτουργική κατάσταση.

Αυτό πάντως που εξέπληξε το κλιμάκιο των ελεγκτών ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ταμειακή δεν ήταν καν δηλωμένη στην Εφορία και ήταν παράνομη. Έπειτα από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, σήμερα το πρωί μίλησε στην τηλεόραση του Σκαι η διαχειρίστρια του καταστήματος στην Κνωσό, Χρυσούλα Ζαχαριάδη, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν ειπώθηκε ποτέ ότι η ταμειακή μηχανή είναι χαλασμένη και πως «δεν κάναμε καμία παρατυπία».

Η ίδια εξήγησε επίσης πως τα προϊόντα είναι χρεωμένα στην ίδια και στους υπαλλήλους και τόνισε πως δεν ασκείται εμπορική δραστηριότητα στο κατάστημα αλλά «πωλούμε και αποδίδουμε χρήματα στο ΤΑΠ». Μάλιστα διαβεβαίωσε πως τα προϊόντα δεν υπερκοστολογούνται και ότι οι χειρόγραφες αποδείξεις φυλάσσονται στο κατάστημα σε περίπτωση ελέγχου. «Εξυπηρετούμε 3 με 4 χιλιάδες ανθρώπους και κοιτάμε να μαζέψουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε για το κράτος» κατέληξε η  κ. Ζαχαριάδη.

αρχαιολογικός χώρος Κνωσούκατάστημαπαρατυπίες