Δεν συνδέονται μεταξύ τους και δεν εμπνέουν ανησυχία οι σεισμοί Κεφαλονιάς και Αιγίου

Καθησυχαστικές είναι οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για την εξέλιξη των σεισμικών δονήσεων των τελευταίων ημερών στις σεισμογενείς περιοχές στις οποίες ανήκουν τόσο το Αίγιο όσο και η Κεφαλονιά.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας κ. Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA διευκρίνισε ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους οι σεισμοί του Αιγίου και της Κεφαλονιάς.

Ο σεισμός στο Αίγιο έχει ήδη εκτονωθεί και οι ελάχιστες ζημιές που προκλήθηκαν δεν προκαλούν ανησυχία.

Αρκετά ενδιαφέρουσα από επιστημονική άποψη χαρακτήρισε ο κ. Λέκκας την περίπτωση της σεισμικής διέγερσης στην Κεφαλονιά, δεδομένου ότι το ρήγμα εντοπίζεται στο νότιο τμήμα, και όχι στο κεντρικό ή στο βόρειο όπου βρίσκονται τα ρήγματα των προηγούμενων σεισμών.

Το συγκεκριμένο ρήγμα εντοπίζεται σε υποθαλάσσια περιοχή, μακριά από οικιστικές περιοχές. Η σεισμική ακολουθία που κορυφώθηκε με το σεισμό 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να προκαλεί ανησυχία για περαιτέρω έξαρση. Το πολύ -πολύ να διατηρηθεί στα ίδια μεγέθη αλλά το πιθανότερο είναι να συνεχιστεί σε μικρότερη κλίμακα μέχρι να απενεργοποιηθεί.