Συνεργασία ΑΠΕ - Russia Today

Συμφωνία συνεργασίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον ρωσικό ειδησεογραφικό οργανισμό Rossiya Segodnya (Ρωσία Σεγκόντνια) υπογράφεται σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο είναι προσκεκλημένος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Rossiya Segodnya θα υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα που θα καλύπτουν την ειδησεογραφία στον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό τομέα.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο ειδησεογραφικών οργανισμών προβλέπει επίσης την δημιουργία υπηρεσίας που θα εστιάζεται στη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Tο Rossiya Segodnya είναι ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός όμιλος στη Ρωσία και περιλαμβάνει το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, το πρακτορείο RIA Novosti, και τον διεθνή ραδιοφωνικό σταθμό Voice of Russia.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπογράφουν ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος και ο γενικός διευθυντής του Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισελιόφ.

Πηγή: ΑΠΕ

Russia TodayΑΠΕσυνεργασία