Την Τρίτη 9 Απριλίου κλείνουν δύο χρόνια από την τελευταία νίκη του ΠΑΣΟΚ και το Μέγαρο Μαξίμου βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει «συνοπτικά» στην ισοπεδωτική αντιπολίτευση που ασκεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα δύο αυτά χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Η «συνοπτική» απάντηση δίνεται σε ένα κείμενο… 89 σελίδων που αναφέρεται στα μικρά και μεγάλα επιτεύγματα της κυβέρνησης την τελευταία διετία (όπως την ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, την μείωση της ανεργίας, την σημαντική αύξηση των κατώτατων συντάξεων και μισθών). Σε πολλές περιπτώσεις όμως ο απολογισμός δίνει μαγική εικόνα. Η Ελλάδα αίφνης θυμίζει… Σουηδία ή άντε Αυστρία. Το κείμενο της κυβέρνησης δεν αναφέρει λέξη για το «φιάσκο» της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, για το «ναυάγιο» Εθνικής – Άλφα, για την αδυναμία πώλησης της Ολυμπιακής ή για το ότι η ανεργία είναι σε ύψη-ρεκόρ στην Ευρώπη. Ας ελπίσουμε, πάντως, ότι η δεύτερη διετία της κυβέρνησης θα είναι περισσότερο αποδοτική…
Γρηγορότερους ρυθμούς χρειάζεται και η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο «αθάνατος» Ντένις Όσβαλντ που παρακολουθεί την ασθμαίνουσα πορεία της Αθήνας προς το 2004, αφού δήλωσε ότι η Αθήνα μπορεί να κάνει «μαγικούς Αγώνες» αν… βελτιώσει τις τεχνολογικές, μεταφορικές, τουριστικές και άλλες υποδομές της, εξέφρασε – τουλάχιστον – την ικανοποίησή του μετά την επίσκεψη στο ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Χωριό. Κάτι είναι κι αυτό… Άσε που χθες γνωρίσαμε τα χαριτωμένα αλλά παράξενα στην όψη – πρέπει να πούμε – μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τον Φοίβο και την Αθηνά.
Αν η επιτυχία των πρωτοεμφανιζόμενων μασκότ είναι εξασφαλισμένη (από εδώ και πέρα αναλαμβάνει το μάρκετινγκ των εταιρειών που ασχολούνται με το 2004) δυσκολότερος γίνεται ο δρόμος προς τη Βουλή για τους πρωτοεμφανιζόμενους πολιτικούς. Ο περιορισμός των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων και η απαγόρευση (ή δραστική μείωση) των εκλογικών κέντρων των υποψηφίων βοηθάει αναμφισβήτητα τους παλαιούς και γνωστούς. Το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα φαίνεται πάντως ότι είναι σε καλό δρόμο. Όπως σε καλό δρόμο είναι και νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο στο εξής το Δημόσιο θα πληρώνει αν δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις ενώ θα τιμωρούνται αυστηρά και οι κρατικοί λειτουργοί που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Κάποτε δεν έπρεπε να γίνει και αυτό;
Τι ψάχνει ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος; Μήπως περίσσεψε τίποτα από τα ομόλογα του 2032;
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “