Πολλά ερωτηματικά αλλά λίγες απαντήσεις έχουν στη Ρηγίλλης για την υπό ίδρυσιν νέα Γραμματεία Ενημέρωσης του κόμματος. Οι απόψεις, όπως συνήθως συμβαίνει στη Ν.Δ., διίστανται.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αρχίσει κύκλο συναντήσεων με παλιούς βουλευτές για να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις τους αλλά και να εκτονώσει την ένταση
Οι μισοί θεωρούν αναγκαία την ίδρυση του νέου οργάνου, το οποίο θα διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα της χάραξης της επικοινωνιακής στρατηγικής, της εκλογικής καμπάνιας των εθνικών εκλογών, τις δημοσκοπήσεις και τις σχέσεις του κόμματος με τα ΜΜΕ.
Το θέμα της δημιουργίας μιας νέας σημαντικής Γραμματείας, το οποίο όπως φαίνεται θα απασχολήσει επί μακρόν τους επιτελείς της Ρηγίλλης, ουσιαστικά άνοιξε την επόμενη των εκλογών, καθώς ήταν κοινή εκτίμηση ότι η υπάρχουσα ηγετική ομάδα δεν τα πήγε καλά στην πρόσφατη αναμέτρηση. «Δεν υπάρχει κανείς στο κόμμα που πιστεύει ότι με το σημερινό επιτελείο μπορεί να οδηγηθεί η Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές. Χρειάζονται ριζικές τομές και νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν στους ώμους τους το βάρος της πιο κρίσιμης ίσως στην ιστορία της Ν.Δ. εκλογικής μάχης, που θα είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές» λέει παλιός βουλευτής.
Τον προβληματισμό του συνόλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε επισήμως στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου η κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, η οποία ζήτησε τη δημιουργία ενός επικοινωνιακού οργάνου, αλλά και ο γραμματέας του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμάρακης, ο οποίος σε συνέντευξή του άφηνε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτή ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και κράτησε το τριήμερο που πέρασε «κρεμασμένα» στα κινητά τηλέφωνα τα κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης.
Όπως είναι φυσικό, οι κ.κ. Γ. Σουφλιάς και Θ. Ρουσόπουλος, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των βουλευτών, δεν επιθυμούν τη δημιουργία ενός τέτοιου οργάνου όχι μόνο διότι θα χάσουν αρμοδιότητες, αλλά κυρίως διότι έτσι θα περιορισθεί ο σημαντικός ρόλος που έχουν σήμερα και οι δύο στο περιβάλλον του προέδρου του κόμματος.
Σημαντικές επιφυλάξεις για τη δημιουργία του νέου οργάνου έχει και ο Π. Παυλόπουλος, οι συνεργάτες του οποίου λένε ότι το ζητούμενο αυτή την ώρα δεν είναι να γίνει ένα ακόμη όργανο αλλά να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός των οργάνων που ήδη υπάρχουν. Αντίθετος είναι και ο κ. Μ. Λιάπης, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του δεν κατανοεί, όπως λέει, τη χρησιμότητα ενός νεου επικοινωνιακού οργάνου την ώρα που υπάρχει η Ομάδα Πολιτικής Ανάλυσης και δεν αξιοποιείται όσο θα έπρεπε, ώστε να είναι χρήσιμη και αποτελεσματική.
Στην περίπτωση που ιδρυθεί τελικά αυτό το όργανο, επικρατέστερος να αναλάβει τον συντονισμό του είναι ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ενώ είναι πολύ πιθανό να μετέχει και ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος. Δεν είναι ωστόσο λίγοι οι βουλευτές που εκφράζουν τη φιλοδοξία να συμμετάσχουν κι αυτοί στον νέο επικοινωνιακό φορέα.
Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια στελεχών και βουλευτών «οι οποίοι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», όπως χαρακτηριστικά λέει παλιός βουλευτής, διότι ο κ. Κ. Καραμανλής δεν έχει ακόμη μιλήσει. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακούει τις απόψεις που εκφράζουν δημοσίως τα στελέχη του, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει έναν κύκλο συναντήσεων με παλιούς βουλευτές για να ακούσει από πρώτο χέρι τις απόψεις τους αλλά και να εκτονώσει την ένταση εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα γίνει την Πέμπτη. Πρώτα ο Κ. Καραμανλής είδε τον κ. Β. Πολύδωρα, στη συνέχεια τον Σταύρο Δήμα και τη Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ σήμερα δέχεται στη Ρηγίλλης τον κ. Μ. Λιάπη.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “