Από τα μέσα του καλοκαιριού ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Γ. Οικονόμου είχε καταλάβει ότι υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Έτσι πήγε στο γραφείο του κ. Κ. Καραμανλή και του ζήτησε να αποδεχθεί την παραίτησή του ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που τείνει προς την αναβλητικότητα όπως παραδέχονται φίλοι και αντίπαλοί του παρέπεμψε το θέμα της νεολαίας στις ελληνικές καλένδες. «Άσε και θα δούμε» είναι η προσφιλής έκφραση του πρόεδρου της Ν.Δ. σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μέχρι που αυτά γίνονται χιονοστιβάδα.
Οι «διαφωνούντες» στην ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι είναι όπως και οι «νομιμόφρονες» στελέχη του περιβάλλοντος του κ. Κ. Καραμανλή, δεν είχαν όμως την ίδια γνώμη με τον ηγέτη τους. Δεν είχαν δηλαδή την υπομονή να… περιμένουν να δοθεί η λύση και επιχείρησαν να την δώσουν μόνοι τους. Η λύση βέβαια δεν δόθηκε, αφού επεβλήθη η κομματική νομιμότητα, η ηγεσία όμως δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα άνευ λόγου και αιτίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κ. Καραμανλής πληρώνει τις συνέπειες της αναβλητικότητάς του. Με τον ίδιο τρόπο είχε χειριστεί την υπόθεση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου. Από την επομένη των εκλογών τον συμβούλευαν οι φίλοι του ότι πρέπει να βρει τρόπο να αντικαταστήσει τον εκπρόσωπό του, διότι θα δεχθεί τέτοιες επιθέσεις που και εκείνος θα γίνει «σάκος του μποξ» και το κόμμα θα τραυματισθεί. Όπερ και εγένετο.
Αλλά και πριν από ένα χρόνο, με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κ. Καραμανλής ανέβαλε επί έξι μήνες τη λήψη απόφασης. Αποτέλεσμα; Αναγκάστηκε τη δωδεκάτη ώρα να συρθεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ, χάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη Ρηγίλλης, προβλέπουν σύντομα να ξεσπά νέα μεγάλη θύελλα στο περιβάλλον του προέδρου, καθώς οι σχέσεις των επιτελικών στελεχών του γίνονται όλο και χειρότερες.
Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο κ. Κ. Καραμανλής, αν και μαέστρος της Ν.Δ. ούτε διευθύνει τα μέλη της ορχήστρας ούτε και προλαβαίνει τα… φάλτσα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “