Ο εμφύλιος στη N.Δ. και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ανάμεσα στα κορυφαία, μεσαία και κατώτερα στελέχη για τη νομή της εξουσίας και το μοίρασμα της πίτας έχουν φέρει στην επιφάνεια φαινόμενα σήψης και διαφθοράς που χτύπησαν νωρίς νωρίς την πόρτα της κυβέρνησης.
Καραμπινάτο παράδειγμα φαινομένου σήψης είναι το πόρισμα-βόμβα της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων από το οποίο προκύπτει ότι στο μεγαλύτερο τελωνείο της χώρας δεν ελέγχονταν δεκάδες κοντέινερ με επικινδυνότητα 6 – κίνδυνος λαθρεμπορίου! Το πόρισμα ρίχνει τεράστιες ευθύνες σε υπαλλήλους του συγκεκριμένου τελωνείου, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στη θέση τους από τον ίδιο το υφυπουργό Οικονομικών κ. Ρεγκούζα.
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ διαφθοράς των τελευταίων ημερών έχουν βαρύνει το κλίμα στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης. Βουλευτές ζητούν από τον Πρωθυπουργό να πάρει σκληρά μέτρα πριν να είναι αργά, καθώς διαπιστώνουν πως οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις – στις οποίες πολλά είχε επενδύσει κυβέρνηση – μέσα σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Και το κυριότερο οι βουλευτές βλέπουν να χάνεται το βασικό προεκλογικό στοίχημα της N.Δ. για πάταξη της διαφθοράς και εξυγίανση του δημόσιου βίου.
ΔΕΝ EINAI όμως η διαφθορά η μόνη μεγάλη ανοιχτή πληγή της κυβέρνησης. Υπουργοί και διοικητές οργανισμών άνοιξαν διάπλατα τα παράθυρα για το βόλεμα των δικών τους παιδιών και διορίζουν γαλάζιες στρατιές. Στις 225.000 φθάνουν οι προσλήψεις τους 18 μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση η N.Δ., ενώ οι προφορικές συνεντεύξεις έχουν γίνει ανέκδοτο μεταξύ των νέων που καλούνται δήθεν να εξεταστούν και απαντήσουν σε ερωτήματα του τύπου «Τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου;». Το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις προσλήψεις φυλάκων στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξαπέλυσε χθες – διά του κ. N. Αθανασάκη – δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, μιλώντας για λαθροχειρία και συνολική εξαπάτηση της κοινής γνώμης με στημένους διαγωνισμούς.
KATA T’ ΑΛΛΑ η Ευρωβουλή έδωσε χθες ένα ηχηρό ράπισμα στην Τουρκία ζητώντας από την Άγκυρα πολύ περισσότερα απ’ όσα ζητούν οι «25» για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ένωση.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, έρευνα ξεκινά η κυβέρνηση για την υπόθεση της «μίζας» στην προμήθεια φρεγατών από το υπουργείο Άμυνας.
H ΙΤΑΛΙΔΑ Κλεμεντίνα Καντόνι (στη φωτογραφία) κρατήθηκε επί τρεις εβδομάδες όμηρος στο Αφγανιστάν. Αφέθηκε ελεύθερη τον Ιούνιο. Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή της, Τιμούρ Σαχ, βρίσκεται και πάλι από χθες στα χέρια της Αστυνομίας. Τον είχαν αφήσει ελεύθερο με την παρέμβαση ενός στρατηγού…
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “