[Αγιογραφίες] Χωροχρόνος

του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ πιο κρίσιμο μέγεθος στην πολιτική και το πιο δύσκολο στον χειρισμό του είναι ο χρόνος. Και είναι, ομολογουμένως, ο ρυθμός των πολιτικών εξελίξεων που απασχολεί αυτή τη στιγμή όλους. Με αναφορά ένα πρόσωπο και ένα ερώτημα: τι θέλει ο Σαμαράς;
Η απάντηση δεν είναι εύκολη γιατί ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει, στη φάση αυτή, έναν πολιτικό μινιμαλισμό. Δηλαδή φαίνεται να έχει μικρύνει συνειδητά την παρουσία του. Δεν θα δει, ας πούμε, τους τροϊκανούς. Οπως έκανε, είναι η αλήθεια, και την προηγούμενη φορά που ήταν εδώ. Αλλά έπειτα από μια περίοδο υπερέκθεσης, το κενό φαίνεται πιο έντονο. Η απουσία επιτείνεται επίσης από δύο παράγοντες. Ο ένας είναι ο ανασχηματισμός. Ο άλλος είναι ο τρόπος που φέρεται ο Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο ανασχηματισμός ενείχε για τους πολιτικούς παρατηρητές, Ελληνες και ξένους, μια αντίφαση. Πώς συμβαδίζει η προσήλωση στο οικονομικό πρόγραμμα με την επανεμφάνιση της λαϊκής Δεξιάς; Μήπως η νέα κυβέρνηση είναι δούρειος ίππος πρόωρων εκλογών; Μήπως δηλαδή κονταίνει απότομα ο πολιτικός χρόνος; Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε στη συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» ότι δεν είχε πρόθεση εκλογικού αιφνιδιασμού. Ο στόχος παραμένει να πάει αυτή η κυβέρνηση ώς το 2016 – κάτι που εξυπηρετεί και τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών ερεθίζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε θέματα ηγεσίας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5139703/xwroxronos/
ΣαμαράςΧαρδούβελης