Μεταμορφώνονται οι μαζικές μεταφορές στην Αθήνα

Συγκοινωνίες και μέσα σταθερής τροχιάς

του Νίκου Καραγιάννη

Στις σημερινές αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας δεν μπορεί να πει κάποιος ότι τα πράγματα είναι και τόσο άσχημα. Οι 3 γραμμές του Μετρό κινούνται αξιοπρεπώς, το μικρό δίκτυο του Τραμ επίσης κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ και τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν μία σχετική αξιοπιστία.

Από την πλευρά των κατασκευών έχουμε κινητικότητα: στη γραμμή 3 του Μετρό κατασκευάζεται η επέκταση από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με 6 σταθμούς. Το Τραμ επεκτείνεται από Νέο Φάληρο στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά.

Πολύ σύντομα θα έχουμε την δημοπράτηση της νέας επέκτασης του Τραμ από το Σύνταγμα στη Λ. Πατησίων μέσω της Πανεπιστημίου (από το γνωστό πρόγραμμα ανάπλασης Rethink Athens).

Εξίσου σημαντικό είναι και το έργο εγκατάστασης τηλεματικής σε 1.000 στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα που πρόκειται να ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι.

Τέλος αναβαθμίζεται και ο τομέας των εισιτηρίων με την λειτουργία του ηλεκτρονικού «έξυπνου» εισιτηρίου αλλά και την εγκατάσταση ελεγχόμενης εισόδου με μπάρες σε όλους τους σταθμούς του Μετρό (και στις 3 γραμμές).

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.ypodomes.com/index.php/all-news/item/25359-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82

Rethink AthensΑθήνα