Και παρ’ όλο που σε αυτή τη διάχυτη αντίληψη υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθειας, η πραγματικότητα των Γάλλων στην καθημερινότητά τους και πιο συγκεκριμένα στους εργασιακούς τους χώρους, από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008, είναι πολύ διαφορετική και οδυνηρή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, πρόσφατη έρευνα, που διεξήγαγε η συμβουλευτική εταιρεία Technologia με έδρα το Παρίσι, αποκαλύπτει μία σειρά από εξαιρετικά ανησυχητικά πορίσματα: περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Γάλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο χείλος της ψυχολογικής κατάρρευσης που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αυτοκτονία.
Αυτά τα στατιστικά στοιχεία ενισχύουν οι πολυάριθμες περιπτώσεις αυτοκτονιών εργαζόμενων στο χώρο των υπηρεσιών και της βαριάς βιομηχανίας.
Προς επίρρωση των παραπάνω, δύο από τις μεγαλύτερες και υψηλότερου προφίλ εταιρείες της Γαλλίας, ο εταιρικός κολοσσός στο χώρο των τηλεπικοινωνιών France Telecom, καθώς και η αυτοκινητοβιομηχανία Renault συνεχίζουν να βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η πρώτη για τις περιπτώσεις 35 αυτοκτονιών, οι οποίες σημειώθηκαν κατά το διάστημα 2008-2009 και η δεύτερη για άλλες τρεις περιπτώσεις κατά το διάστημα 2006-2007.
Και οι δύο αυτές περιπτώσεις βρίσκονται στο προσκήνιο της γαλλικής επικαιρότητας, ειδικά μετά την πρόσφατη αυτοκτονία, τον περασμένο Ιανουάριο, εργαζομένου της France Telecom στο παρισινό μετρό.
Όλα αυτά τα γεγονότα έχουν επαναθέσει στο επίκεντρο της συζήτησης το θέμα των συνθηκών στα εργασιακά περιβάλλοντα και της διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων, επιτάσσοντας την άμεση ενεργοποίηση των διευθύνσεων των εταιρειών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου.
http://www.iefimerida.gr/node/142828#ixzz2t6YcOVyn