Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιταλίδα εγκατέλειψε στα 46’’ μετά από χτύπημα της Αλγερινής intersex αντιπάλου

Έπειτα από δύο ισχυρές γροθιές που δέχθηκε από την 25χρονη Αλγερινή Ιμανί Κελίφ, η επίσης 25χρονη Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα με δυνατούς πόνους στη μύτη, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στην Κελίφ, αλλά και την Λιν Γιου-Τινγκ (Ταϊβάν, κατηγορία 57 κιλών) να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά γυναικών της πυγμαχίας Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς αμφότερες είναι μεν γυναίκες αλλά με χρωμοσώματα ανδρών (intersex).

Έχοντας μάλιστα αποτύχει να περάσουν τα τεστ καταλληλότητας φύλου, είχαν αποκλειστεί από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες η τελευταία δεν έχει λόγο και η ΔΟΕ επέλεξε να έχει μια πολύ πιο… χαλαρή προσέγγιση στο ζήτημα.

«Θα αγωνιστώ…», είχε ποστάρει το βράδυ της Τετάρτης η Καρίνι διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν να αποσύρεται, ωστόσο δεν πρόλαβε να μπει στο ρινγκ και γρήγορα κατάλαβε ότι δεν υπήρχε κανένα νόημα σ’ αυτόν τον αγώνα…

 

Με πληροφορίες από Εurosport

ΑλγερίαΆντζελα ΚαρίνιΙμανί ΚελίφΊντερσεξΙταλίαπυγμαχία