Εθνική ομάδα Πόλο Ανδρών: Μεγάλη νίκη κόντρα στις ΗΠΑ και πρόκριση στα προημιτελικά

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 πέτυχε η Εθνική ομάδα Πόλο των Ανδρών, επικρατώντας των ΗΠΑ με σκορ 13-11 και πήρε και μαθηματικά το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση.

Σε ό,τι αφορά στο ματς, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το παιχνίδι με δύο γρήγορα γκολ, στα οποία απάντησε η ελληνική ομάδα και σύντομα πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο ματς (3-2), το οποίο διεύρυνε λίγο αργότερα. Οι Αμερικανοί μείωσαν με πέναλτι και εν τέλει ισοφάρισαν στην εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου, με γκολ του τερματοφύλακα, Βάινμπεργκ από τη μία πλευρά της πισίνας στην άλλη (4-4).

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη και πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Στο ημίχρονο, η γαλανόλευκη προηγούταν με 7-6.

Οι Έλληνες διεθνείς πήραν λύσεις από τον Φουντούλη, σκόραραν τέσσερα τέρματα στην τρίτη περίοδο και μπήκαν με προβάδισμα δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο (11-9).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι διεθνείς έκαναν αυτό που έπρεπε και τελικά εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού τουρνουά.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ 1, Χούπερ, Βάβιτς 1, Ομπερτ, Ντάουμπε 1, Κουπίντο 1, Χάλοκ, Γούντχεντ 1, Μπόουεν 2, Τσ. Ντοντ 1, Ρ. Ντοντ, Ιρβινγκ 2, Χόλαντ.

Το προσεχές Σάββατο, 3 Αυγούστου, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Εθνική ΕλλάδαςΕΛΛΑΔΑΟλυμπιακοί Αγώνες 2024πόλο