Παναθηναϊκός – Μπότεφ 2-1: Έπαιξε με τη «φωτιά» στο ΟΑΚΑ αλλά πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, και θα χρειαστεί να… προσπαθήσει λίγο παραπάνω στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, για να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa League. Θυμίζουμε ότι στην επόμενη φάση -εάν όλα κυλήσουν ομαλά- το “τριφύλλι” θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ ή την Βοϊβοντίνα.

Στη ρεβάνς της Βουλγαρίας θα κριθεί η πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa League, με το “τριφύλλι” να έχει αυτή τη στιγμή το προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε με το “καλημέρα” τα ηνία του αγώνα και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 8′. Μετά από απομάκρυνση των αμυντικών της Μπότεφ, ο Γεντβάι γέμισε με τη μια, ο Γερεμέγεφ κατέβασε εντός περιοχής, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε στον Ταμ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ στη πρώτη φάση που δημιούργησαν. Στο 8’ από βαθιά μπαλιά του Μλαντένοβιτς από τη μεσαία γραμμή, ο Γερεμέγιεφ βρέθηκε σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-0 του τριφυλλιού. Ο Σουηδός φορ στο 13’, μετά από σέντρα του Μαντσίνι, δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ στο 17’ η Μπότεφ πάτησε περιοχή. Ο Νουατσούκου έκανε ωραία επέλαση από τα αριστερά, προσπέρασε τον Αράο, όμως ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε με επέμβαση το γύρισμα του.

Στο 43’ ο Τζούρισιτς κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας.Στο δεύτερο 45λεπτο οι πράσινοι έκαναν παιδικά λάθη στην άμυνα και στο 70’ ο Κόροσετς μείωσε σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν πέτυχαν άλλο γκολ. Οι πράσινοι είχαν και δοκάρι με τον Τζούρισιτς στο 77’.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (89′ Ίνγκασον), Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (74′ Μακσίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (74′ Λημνιός), Τζούριτσιτς (89′ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78′ Σπόραρ).

Μπότεφ: Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα (70′ Καραμπέλιοφ), Ετό (63′ Κόροσετς), Ακέρε (80′ Ντιαμπατέ), Ενουατσούκου, Ποπόφ (80′ Ουκάκι), Ούτζα (70′ Σέκουλιτς).

ΜπότεφΠΑΟποδόσφαιρο