Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική για τα προκριματικά του EURO 2024

Γνωστά έγιναν τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του EURO 2024, με την κλήρωση να διεξάγεται την προσεχή Κυριακή (9/10) στις 13:00.

Η Εθνική Ελλάδος θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας λόγω της θέσης της στο Nations League. Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνονται έξι ομάδες, οι οποίες θα τοποθετηθούν επίσης επικεφαλής σε κάποιον προκριματικό όμιλο. Το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από δέκα ομάδες έκαστο, ενώ στο 6ο γκρουπ υπάρχουν τρεις ομάδες, για τους τρεις ομίλους που θα περιλαμβάνουν έξι ομάδες.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κληρωθεί με τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή τη Γεωργία, την Τουρκία, το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο, την Βουλγαρία, τα Νησιά Φερόε και τη Βόρεια Μακεδονία.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του EURO 2024

  1. Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Πολωνία + Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Ιταλία (ως γκρουπ Nations League)
  2. Γαλλία, Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Ισραήλ, Βοσνία, Σερβία, Σκωτία, Φινλανδία
  3. Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία
  4. Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Βόρεια Μακεδονία
  5. Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Γιβραλτάρ, Εσθονία, Λετονία, Μολδαβία, Μάλτα
  6. Ανδόρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα ως πρωτοπόρος του 2ου ομίλου της League C στο Nations League, έχει εξασφαλίσει μία δεύτερη ευκαιρία ως προς την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εφόσον δεν καταφέρει να προκριθεί από αυτή την διαδικασία.

EURO2024Εθνική Ελλάδοςποδόσφαιρο