Πέθανε ο πιο γνωστός ποδοσφαιρικός ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο ποδοσφαιρικός ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ο Ραϊόλα πέθανε μετά από ασθένεια χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Τον περασμένο Ιανουάριο είχε νοσηλευτεί στο Μιλάνο.

Μάλιστα είχε εισαχθεί και στην εντατική. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως είχε πάρει εξιτήριο και συνέχιζε την ανάρρωση στο σπίτι του.

Ο Μίνο Ραϊόλα ήταν εκπρόσωπος σταρ του ποδοσφαίρου όπως Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Πολ Πογκμπά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Μάριο Μπαλοτέλι.


Ποιος ήταν ο Μίνο Ραϊόλα
Ο Ραϊόλα γεννήθηκε το 1967 στην πόλη Σαλέρνο του ιταλικού νότου. Μεγάλωσε στην Ολλανδία όπου ο πατέρας του άνοιξε εστιατόρια. Μάλιστα εργάστηκε για λίγα χρόνια ως σερβιτόρος.

Ξεκίνησε να σπουδάζει νομική αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του. Έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά σταμάτησε ηλικία 18 ετών.

Τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε να εκπροσωπεί παίκτες, κυρίως Ολλανδούς. Η μεταγραφή του Ντένις Μπέργκαμπ στην Ίντερ τον έκανε γνωστό.
Λίγα χρόνια αργότερα ξεκίνησε τη δική του εταιρεία. Η μετακίνηση του Πάβελ Νέντβεντ από τη Σπάρτα Πράγας στη Λάτσιο το 1996 ήταν η πρώτη ηχηρή μεταγραφή που έκανε το γραφείο του.

Θεωρείτο από τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους ποδοσφαιριστών στον κόσμο. Τον Αύγουστο του 2016 η εισέπραξε από τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 25 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλούσε επτά γλώσσες: Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά και Ολλανδικά.

Μίνο Ραϊόλα