Εθνική Ελλάδος και 1η Σεπτεμβρίου - 13 χρόνια από την επική νίκη 101-95 έναντι των ΗΠΑ (Εικόνες & Video)

Με αντίπαλο το Μαυροβούνιο, ξεκινάει η  Εθνική Ελλάδος, τις υποχρεώσεις της στο Μουντομπάσκετ, την 1η Σεπτεμβρίου και η ημερομηνία είναι σημαδιακή, αν αναλογιστεί κανείς ότι ακριβώς 13 χρόνια πριν, την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα… γονάτιζε τις ΗΠΑ με 101-95 και έπαιρνε την πρόκριση για τον τελικό του Μουντομπάσκετ, της Σαϊτάμα.

«Διαλυθήκαμε από παίκτες με υψηλό iq»

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 10:30 το πρωί, μια ασυνήθιστη ώρα σε ένα ασυνήθιστο ματς για το ελληνικό κοινό! Περίπου 105 λεπτά μετά, λίγο μετά τις 12:15 το μεσημέρι η Εθνική είχε σημειώσει πιθανότατα τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, επικρατώντας των ΗΠΑ με 101-95. Πώς φτάσαμε όμως σε κάτι τόσο σπουδαίο, τόσο σημαντικό, ένα γεγονός που μνημονεύεται και θα μνημονεύεται για πολλές δεκαετίες ακόμα… «Διαλυθήκαμε από παίκτες με υψηλό iq», ήταν η φράση του τηλεσχολιαστή του ESPN, μια φράση που περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο, τις μπασκετικές ικανότητες της ομάδας, πίσω στο 2006.

Μουντομπάσκετ: Ο επικός αγώνας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και η ομάδα

Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης, Παπαδόπουλος, Κακιούζης, Φώτσης, Ντικούδης, Σπανούλης, Ζήσης. Αυτή ήταν η… χρυσή δωδεκάδα που… κατάπιε παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Καρμέλο Αντονι, ο Κρις Μπος, ο Ντουάιτ Χάουαρντ και ο Κρις Πολ.

O Σπανούλης σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Σχορτσανίτης στους 14, ο Διαμαντίδης στους 12, ο Κακιούζης στους 15 και ο Παπαλουκάς ήταν ασταμάτητος με 8 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν κατάφεραν να σβήσουν την αποτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, αλλά δέχτηκαν και 101 πόντους από μια Ελλάδα που έκανε το… τέλειο παιχνίδι!

«Μάθαμε πολλά, επειδή παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που παίζει φανταστικό μπάσκετ και αγωνίζεται ως ομάδα», είχε πει μετά το τέλος εκείνου του αγώνα ο Μάικ Σιζέφσκι, ο ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ.

Η Γούρικη 1η Σεπτεμβρίου: Πρεμιέρα με νίκη για την Εθνική μας ομάδα

Για την ιστορία, το… γούρι της εν λόγω ημερομηνίας, για την Εθνική Ελλάδος, καλά κρατεί καθώς με τον καλύτερο δυνατό τόπο ξεκίνησε η εθνική στο Μουντομπάσκετ 2019 νικώντας το Μαυροβούνιο με 85-60.

Επόμενος αντίπαλο της Ελλάδας είναι η Βραζιλία την Τρίτη (3/9, 15:00), ενώ το Μαυροβούνιο αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία που ηττήθηκε από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα στις 11:00 την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

MoundobascketαγώναςΗΠΑΝίκηΣεπτέμβρης