Χτύπησαν... καμπανάκια στον Πειραιά

Του Πολύδωρου Παπαδόπουλου

Ο Ολυμπιακός έκανε το χειρότερό του παιχνίδι φέτος και το πλήρωσε με ήττα. Μια ήττα που ίσως προκαλέσει αναταράξεις για τη συνέχεια. Σίγουρα όμως τον αφήνει στο -6 από την κορυφή!

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Super League, γεγονός που αναδεικνύει μία μίνι αγωνιστική… κρίση. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ένα βασικό πρόβλημα που εξακολουθεί να έχει ο Ολυμπιακός είναι η έλλειψη αποτελεσματικότητάς του. Οι δύο επιθετικοί του Γκερέρο και Χασάν έχουν από μόλις ένα γκολ στο πρωτάθλημα ενώ οι Πειραιώτες παρότι έχουν 105 τελικές έχουν βρει δίχτυα μόνο στις 10 εξ αυτών. Μάλιστα έχουν το πιο κακό ποσοστό σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με το ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που προσπαθεί να… χτιστεί τώρα και με νέο προπονητή. Που φυσικά έχει πολλά νέα πρόσωπα. Με τον Μαρτίνς να εξακολουθεί να έχει τα προβλήματά του στο σκέλος της διαχείρισης και του ροτέισον. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και την ήττα με 1-0 φάνηκε πως έστησε με λάθος τρόπο την ομάδα. Κάτι που αναγνώρισε ο ίδιος μες στη ροή του αγώνα καθώς έβγαλε από τον άξονα τους Καμαρά και Τουρέ για να βάλει τους Νάτχο και Φετφατζίδη.

Στην επανάληψη παρά τις προσπάθειες και τις φάσεις που δημιουργήθηκαν ο κίπερ Στρέζος και το γεγονός ότι οι επιθετικοί του Ολυμπιακού δεν ήταν ουσιαστικοί στις τελικές τους προσπάθειες οδήγησαν στον διψήφιο αριθμό ηττών (10) σε ένα επαρχιακό γήπεδο, το «Θεόδωρος Bαρδινογιάννης». Στην ήττα από τον ΟΦΗ, την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, που ως προπονητής κέρδισε πρώτη φορά τους Πειραιώτες.

Ο Πορτογάλος παρότι φαίνεται ότι δουλεύει και προσπαθεί δείχνει πως ακόμα… ψάχνεται σχετικά με τις 11άδες και την προσέγγιση των αγώνων. Προφανώς βέβαια και το πρώτο χαμένο ημίχρονο με τον ΟΦΗ και η όλη εικόνα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και με τους παίκτες. Με εξαίρεση του Νάχτο και Ποντένσε μεσοεπιθετικά δεν βοήθησε κανείς άλλος ενώ στο γκολ του Βουό η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας και οι τοποθετήσεις των στόπερ ήταν κακές. Συμπερασματικά το τεχνικό επιτελείο έχει ακόμα αρκετά πράγματα να φτιάξει ή να διορθώσει για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επανέλθει στον δρόμο των νικών και να μείνει στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ολυμπιακός