Διεθνή ΜΜΕ υποκλίνονται στον χρυσό Πετρούνια -«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών»

Οι προσπάθειες που έκανε ο Λευτέρης Πετούνιας τα περισσότερα από τα 25 χρόνια της ζωής του ανταμείφθηκαν το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου με τον καλύτερο τρόπο. Ο Έλληνας αθλητής, με απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, εκτέλεσε την άσκησή του, με βαθμό δυσκολίας 6,8 και κέρδισε 16.000 βαθμούς. Βαθμολογία ρεκόρ για το άθλημα.

Ο Λευτέρης το έλεγε πριν, το είπε και μετά από την απονομή του χρυσού μεταλλίου ότι, οι Έλληνες μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, ότι μπορούμε να κατακτήσουμε αυτό στο οποίο στοχεύουμε. Άλλωστε, το πρώτο – σίγουρα θα έρθουν κι άλλα -χρυσό ολυμπιακό του μετάλλιο το αφιέρωσε στην οικογένεια, τον προπονητή του και τους Έλληνες.

“Ναι ρε φίλε”, είναι το μότο του, όταν πετυχαίνει την άσκηση που πρέπει να κάνει, “ναι ρε Ελλάδα” ήταν το σχόλιό του με το χρυσό μετάλλιο στο λαιμό. Ο ξένος Τύπος απένειμε τα εύσημα στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους. Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβό του στην Ολυμπιακή Αρένα του Ρίο, μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη έγραψαν:

O νέος Άρχοντας των Δακτυλιδιών: Ο Έλληνας Πετρούνιας κέρδισε τον τίτλο στους κρίκους

«Tο συνήθως θορυβώδες κοινό της Ολυμπιακής Αρένας έκανε ησυχία. Είχε έλθει η στιγμή για τον ήρωά του, τον πρώτο Βραζιλιάνο γυμναστή που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο. Ο Αρτούρ Ζανέτι έπρεπε να αποδείξει ότι παραμένει “Αρχοντας των Δακτυλιδιών”, όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα -φαινομενικά άκοπα- κρατήματα και την άψογη προσγείωση του Πετρούνια».

Άρχοντας των Δακτυλιδιών. Είναι χρυσό για την Ελλάδα, χάρη στον Λευτέρη Πετρούνια

«Με βάση το βαθμό δυσκολία, ο Πετρούνια ξεπερνούσε μόνο έναν από τους άλλους επτά φιναλίστ. Η εκτέλεσή του όμως, τους ξεπέρασε όλους. Παραδοσιακή ελληνική μουσική πλημμύρισε την Αρένα, για να γιορτάσουν την χρυσή προσπάθειά του».

Χρυσός Ολυμπιονίκης σοτυς κρίκους ο Πετρούνιας

«Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι το “αφεντικό” στους κρίκους κατακτώντας τον ολυμπιακό τίτλο, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ζανέτι».

Ο Πετρούνιας φουσκώνει τους μύες του και κερδίζει το χρυσό

«Ο μυώδης Έλληνας, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε επίδειξη ανωτερότητας στο αγώνισμα των δυνατών, αφού κέρδισε με μικρή διαφορά το φαβορί και χρυσό ολυμπιονίκη του 2012, Αρτούρ Ζανέτι».

 AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων)

Ο Έλληνας Πετρούνιας εκθρόνισε τον Ζανέτι

«Ο Έλληνας Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, μπροστά από τον κάτοχο του τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι και τον Ρώσο, Ντένις Αμπλιάζιν. Ο 25χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής συγκέντρωσε την πολύ καλή βαθμολογία των 16β. στους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λευτέρης ΠετρούνιαςΟλυμπιακοί Αγώνες ΒραζιλίαΡιο 2016