Βόμβα: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Ρωσία

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι η Ρωσία μένει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Την απόφαση αυτή έλαβε η IAAF και ανακοίνωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, λέγοντας ότι οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενά της. Έτσι, η παγκόσμια ομοσπονδία δεν θα άρει τον αποκλεισμό της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, με αποτέλεσμα η Ρωσία να μείνει εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική ομοσπονδία στίβου έχει αποβληθεί από τις τάξεις της IAAF αλλά και οι αθλητές της έχουν αποκλειστεί από τις διεθνείς οργανώσεις από το τέλος του 2015.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της IAAF, ο Βρετανός Σεμπάστιαν Κόου, «υπήρξε πρόοδος, αλλά το πρόγραμμα αντι-ντόπινγκ της ρωσικής ομοσπονδίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είναι μια δυσάρεστη ημέρα για όλους, δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, δεν ελήφθη απερίσκεπτα».

Ο Νορβηγός Ρούνε Άντερσεν, που σχετίζεται με τις έρευνες αντιντόπινγκ, υποστήριξε η Ρωσία απέχει 18 με 24 μήνες από το να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, καθώς και ότι εξετάζεται ειδικός κανονισμός προκειμένου να λάβουν μέρος στο Ρίο «καθαροί» αθλητές, αλλά όχι με τη σημαία της Ρωσίας. «Η Ρωσία πρέπει να παραδεχθεί ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα. Εφόσον γίνει αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Ρωσίδα επικοντίστρια Γελένα Ισινμπάγεβα έγραψε σε άρθρο της στους New York Times πως «καταλαβαίνω ότι η IAAF πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ντόπινγκ, αλλά νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να απαγορεύσουν σε εμένα και στους άλλους “καθαρούς” αθλητές να αγωνιστούν στους Αγώνες».

IAAFΒραζιλίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΡωσία