Κόμπο: Στην 5η θέση η Ελλάδα

Την 5η θέση κατέλαβε η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης στον τελικό του κόμπο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Λονδίνο. Η ελληνική ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Μαριλένα Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σίλια Κοφίδη, Ευαγγελία Κουτίδη, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη και Άννα-Μαρία Ταξοπούλου, συγκέντρωσε 87.0000 βαθμούς, εκτελώντας αρκετά καλά ένα δύσκολο πρόγραμμα. Το χρυσό μετάλλιο πήρε (όπως σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετέχει) η Ρωσία, ακολουθούμενη από την Ουκρανία και την Ιταλία.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο και «άγγιξε» ένα μετάλλιο, παίρνοντας τελικά την 4η θέση με 86.0587β. Νικήτρια ήταν η Ρωσίδα Σβετλάνα Ρομάσινα με 93.8865β., με δεύτερη την Ουκρανή Άννα Βολόσινα (90.7289β.) και τρίτη την Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (87.1493β.).

Είναι αξιοσημείωτο ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την Ισπανία σε οποιοδήποτε αγώνισμα μεγάλης διοργάνωσης (η Κριστίνα Σαλβαδόρ ήταν πέμπτη), μία ανακατάταξη που είναι πολύ σημαντική για τα δεδομένα της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑΚόμποσυγχρονισμένη κολύμβηση