Για το "διπλό" στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός υπέστη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου της κανονικής περιόδου της Euroleague την πρώτη ήττα του στο ΟΑΚΑ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα και είδε την… ασφάλεια που του παρείχαν οι εντός έδρας αναμετρήσεις να τον εγκαταλείπει. Πλέον, με απολογισμό 2 νίκες – 4 ήττες στον 3ο όμιλο, βλέπει την πρόκριση στη φάση των «16» να περνάει από το «σπίτι» της Καρσίγιακα (27/11, 19:45), με την οποία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση του ομίλου. Οι «πράσινοι» χρειάζονται… απελπισμένα το πρώτο φετινό «διπλό» στη διοργάνωση, όχι μόνο για να επιστρέψουν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης, αλλά και για να αποφύγουν έναν… εκτροχιασμό που θα είναι ο πιο βαρύς της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

Σε αυτή τους την προσπάθεια συμβάλλει θετικά η αναβολή της αναμέτρησης πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, λόγω του «κύματος» γαστρεντερίτιδας που έχει «χτυπήσει» τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει αρχίσει την προετοιμασία της για τον αγώνα με την Καρσίγιακα και εστιάζει μόνο στο «σωτήριο» εκτός έδρας αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ενόψει της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα, στάθηκε στα λάθη που έγιναν με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, αποφεύγοντας να μιλήσει για τη διαιτησία του αγώνα με τη ρωσική ομάδα, ενώ επισήμανε ότι οι «πράσινοι» οφείλουν -πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς τους- μία καλή εκτός έδρας εμφάνιση. Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ βλέπει την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα σαν μία καλή ευκαιρία για να δείξουν οι «πράσινοι» ποιοι πραγματικά είναι, ενώ δήλωσε πεπεισμένος για τη νίκη.

Όσο για το τι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των Κυπελλούχων Ελλάδας ενόψει της εκτός έδρας κομβικής αναμέτρησης με την Καρσίγιακα; «Σίγουρα δεν υπάρχει φόβος. Μπορεί να βρίσκεται βαθιά στο μυαλό μας, αλλά έχουμε μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αντώνης ΦώτσηςΠαναθηναϊκός