Νίκη της Τσέλσι κόντρα στην Αρσεναλ των... 9

Επιτέλους νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ για την Τσέλσι, μόλις η δεύτερη σε έξι αγώνες για την περυσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας, που επικράτησε της Άρσεναλ με 2-0 στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, σε ένα ντέρμπι με πολλά νεύρα και δύο αποβολές για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Η καθοριστική φάση που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα συνέβη στο 44΄, όταν ο εριστικός και συχνά αντιαθλητικός Ντιέγκο Κόστα προκάλεσε την αποβολή του Γκάμπριελ Παουλίστα, ο οποίος επενέβη βλέποντας τον Κόστα να χτυπά και στη συνέχεια να σπρώχνει τον Κοσιελνί, βλέποντας απλώς την κίτρινη κάρτα του Μάικ Ντιν.

Μια απόφαση όχι απλά υπερβολική αλλά άδικη για την Άρσεναλ και απολύτως παράλογη, αφού η φάση διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια του έμπειρου διαιτητή κι ενώ η τιμωρία του Γκάμπριελ θα έπρεπε να είναι μάξιμουμ η κίτρινη για τον διαπληκτισμό με τον Κόστα.

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή της και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κουρτ Ζουμά στο 53΄, ενώ διπλασίασε με ένα τυχερό γκολ του Εντέν Αζάρ στις καθυστερήσεις, κι ενώ οι “κανονιέρηδες” αγωνίζονταν ήδη με 9 παίκτες λόγω και της αποβολής (δεύτερη κίτρινη) του Σάντι Καθόρλα στο 79΄.

 

άρσεναλΝίκηΤσέλσι