Αναστασίου: Ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Ο Γιάννης Αναστασίου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής ρεβάνς των play off του Europa League με την Καμπάλα, δήλωσε ότι “ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”.

Άπαντες στο «τριφύλλι» γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν μετά το 0-0 της περασμένης Πέμπτης, έτσι ώστε η ομάδα να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Πρώτος και καλύτερος ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Γιάννης Αναστασίου: «Σε τέτοιο επίπεδο δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Ελπίζουμε αυτή την φορά να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, κάτι που δε συνέβη στο Μπακού», είπε ο προπονητής των «πρασίνων» και συνέχισε: «Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού και θέλουμε την πρόκριση, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση».

Για τις δυσκολίες που κρύβει το παιχνίδι ανέφερε: «Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως σε ένα ευρωπαϊκό ματς είναι εύκολο να βάλεις 3-4 γκολ. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο και δε συμμερίζομαι την άποψη πως θα είναι εύκολο. Γνωρίζουμε ότι είναι υποχρέωση μας να περάσουμε και οι παίκτες προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Στο Μπακού δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο γκολ και πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια και αύριο».

Απέφυγε να πει πως θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό, παρά μόνο ότι ο τρόπος που θα παίξει θα είναι διαφορετικός σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης: «Αύριο θα παίξουμε διαφορετικά. Στο Μπακού θέλαμε να περιορίσουμε την Καμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους. Η προσέγγισή μας αύριο θα είναι άλλη».

Παραδέχθηκε ότι «μας λείπει το εύκολο γκολ», αλλά όπως εξήγησε «έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση κι αυτοί θέλουν την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως βρίσκονται στις φάσεις, οπότε είναι βέβαιος πως θα έρθουν και τα γκολ. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Πρέπει όμως να πάρουμε γκολ και από τους άλλους, να έχουμε ποικιλία».

Για την κριτική που έχει δεχτεί δεν φαίνεται να είναι επηρεασμένος: «Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο. Δεν με απασχολεί τι γράφεται και τι ακούγεται. Πάντα θα γράφονται πολλά κι αν τους δίνουμε βάση θα χάσουμε την ουσία.»

Ρωτήθηκε για το αν θα παίξει ο Εσιέν και απάντησε ξεκάθαρα ότι δεν είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο: «Πρώτα θα πρέπει να παίξει σε κάποιο φιλικό, για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Και ο Τελάντερ το ίδιο. Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό».

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο έμπειρος γκολκίπερ αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν το κρύβουμε πως είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα καθορίσει την συνέχεια μας. Σε όλα τα ματς τα πάντα κρίνονται από την δική μας απόδοση. Πρέπει να σεβαστούμε την Καμπάλα, η οποία δεν αποτελεί κάποια παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πάρουμε την πρόκριση».

ΑναστασίουδηλώσειςΕυρώπηΠαναθηναϊκός