Κορυφαία ομάδα στα τρόπαια η Μπαρτσελόνα

«Σπάει» τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο η Μπαρτσελόνα. Ο τίτλος του Super Cup Ευρώπης που κατάκτησε στην Τιφλίδα ήταν ο 19ος διεθνής τίτλος για τους Καταλανούς, γεγονός που τους κατατάσσει στην κορυφή του κόσμου από πλευράς τροπαίων.

Με αυτή την κούπα η Μπαρτσελόνα άφησε πίσω της τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς, που έχουν από 18 τρόπαια η καθεμία. Από το 1955, όταν ξεκίνησαν τα διεθνή τουρνουά, οι «μπλαουγκράνα» πανηγύρισαν 5 Κύπελλα πρωταθλητριών (μετονομάστηκε σε Champions League), 5 Ευρωπαϊκά Super Cup, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων και 2 Μουντιάλ συλλόγων.

Συνολικά 19 που τους κάνουν ως την πιο επιτυχημένη ομάδα στον πλανήτη, τη μοναδική που κατάφερε μέχρι τώρα να κερδίσει 6 τίτλους μέσα σε μία χρονιά, το 2009: Κύπελλο Ισπανίας, πρωτάθλημα, Champions League, Super Cup Ευρώπης, Super Cup Ισπανίας και Μουντιάλ συλλόγων.

Ρεκόρ που η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επιδιώκει να επαναλάβει έως το τέλος του 2015, μιας και της απομένουν μονάχα το ισπανικό Super Cup (θα παίξει δύο αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο), αλλά και το Μουντιάλ συλλόγων στα μέσα του Δεκεμβρίου, με κυριότερο αντίπαλο την Ρίβερ Πλέιτ.

ΜπαρτσελόναΡΕΚΟΡτρόπαια