Στο Προεδρικό Μέγαρο οι "χρυσοί" έφηβοι

Τα συγχαρητήρια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου δέχθηκαν τα «χρυσά παιδιά» της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ, η οποία κατέκτησε το Eurobasket U18, που διεξήχθη στον Βόλο, κόντρα στην Τουρκία. Ο προπονητής της Εθνικής εφήβων Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του βρέθηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παραλάβουν από τον πρώτο πολίτη της χώρας τα τιμητικά διπλώματα και να τους ευχαριστήσει για την προσπάθειά τους και την χαρά που έδωσαν στον ελληνικό λαό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα παιδιά αυτά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, δείγμα ενότητας και συλλογικότητας για τους συνομήλικούς τους, αλλά και τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Ο κ. Παυλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση της Πολιτείας απέναντί τους, λέγοντας πως ζητάει συγγνώμη που τους έχουν ξεχάσει όλοι και ότι αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και υποστήριξε ότι «η Πολιτεία θα πρέπει να θυμάται αυτές τις μεγάλες στιγμές και όχι να ξεχνάει».

Οι παίκτες της Εθνικής πρόσφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία μπάλα και μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για αθλητικά θέματα Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Εθνική Ομάδα U18ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ