Διεθνής επιτυχία για την ελληνική ποδηλασία

Μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ επιφύλασσε η σημερινή μέρα για την ελληνική ποδηλασία. Συγκεκριμένα, στη Μόσχα, στο Alexander Lesnikov Grand Prix, ο έφηβος Αλέξης Ευδοκιμίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα ταχύτητας εφήβων (σπριντ), συνδυάζοντας την επιτυχία του με νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 10”220 αντί 10”370 που ήταν το προηγούμενο.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του sport24.gr, συνολικά η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Grand Prix της Μόσχας είναι πετυχημένη. Ο Σωτήρης Μπρέντας κατέκτησε 5η θέση στους άνδρες, ο Κώστας Σαλπαδήμας ήταν 7ος στους εφήβους, ο Γιώργος Γεωργιάδης 8ος στους εφήβους, ο Γιάννης Καλογερόπουλος 12ος στους άνδρες. Η Ελληνική ομάδα ρίχνεται σήμερα στη μάχη του κεϊρίν, όπου θα συμμετάσχει ο σπεσιαλίστας του είδους Χρήστος Βολικάκης.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει στο σημερινό αγώνισμα με οκτώ ποδηλάτες και αύριο το βράδυ είναι προγραμματισμένη η επιστροφή στην Αθήνα. Την αποστολή συνοδεύει εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο Γιάννης Καρυπίδης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Λάμπρος Βασιλόπουλος.

ΕυδοκιμίδηςμετάλλιοΜόσχαποδηλασία