Μπλάτερ: "Δεν μπορώ να τους παρακολουθώ όλους"...

Με ασθενοφόρο βγήκε από τη φυλακή σήμερα το πρωί ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 2,5 εκατομμύρια δολάρια, αφού όμως πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Ο Γουόρνερ βαρύνεται με οκτώ κατηγορίες αλλά για μια ακόμη φορά δήλωσε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ότι είναι αθώος. Όπως αποφάσισε ο εισαγγελέας, παρέδωσε το διαβατήριό του και δύο φορές την εβδομάδα θα δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα ενώ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 12 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, ο Σεπ Μπλάτερ θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA για 5η συνεχόμενη θητεία. Στα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του στην έναρξη του συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στη Ζυρίχη, ο 79χρονος Ελβετός είπε:

– Αυτές είναι δύσκολες στιγμές που δεν έχουν προκύψει ποτέ στο παρελθόν

– Οι συλλήψεις υπόπτων δημιουργούν αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης στο ποδόσφαιρο και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές.

– Δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ στενά τους πάντες. Αν κάποιοι θέλουν να παρανομήσουν, προφανώς και θα επιδιώξουν να το κρύψουν

– Πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε όλοι όσοι εμπλέκονται στα κοινά του ποδοσφαίρου, να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και ηθικά

– Χάσαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και οφείλουμε να την ξανακερδίσουμε, ξεκινώντας από αύριο.

Ο αντιπρόεδρος της FIFA, Ντέιβιντ Τζιλ, αποκάλυψε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αύριο επανεκλεγεί ο Μπλάτερ.
Νωρίτερα, ο Μισέλ Πλατινί δήλωσε ότι ζήτησε από τον Σεπ Μπλάτερ «να παραιτηθεί» από την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA), «Του ζήτησα να παραιτηθεί, ως εδώ και μη παρέκει. Ο Σεπ Μπλάτερ με άκουσε, αλλά μου είπε “είναι πολύ αργά”» δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.

fifaΓουόρνερΜπλάτερ