Με απόφαση των παικτών, αποχωρεί ο Νηρέας Λαμίας από το Πρωτάθλημα Α1 πόλο ανδρών

Στην απόφαση να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του, φαίνεται πως κατέληξαν οι παίκτες του Νηρέα Λαμίας, οι οποίοι από την αρχή της σεζόν προσπαθούν χωρίς καμία διοικητική ή οικονομική στήριξη να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχηγού (και εκτελούντα χρέη προπονητή) της ομάδας της Φθιώτιδας, Ζάχου Αναστασιάδη, στην ιστοσελίδα “waterpololive”, ο Νηρέας δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς της 21ης αγωνιστικής με την Εθνικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 8:30 μ.μ. στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, η ομάδα της Λαμίας συμπληρώνει δύο μηδενισμούς (είχε προηγηθεί αυτός της 4ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο) και βάσει της προκήρυξης αποβάλλεται αυτόματα από το πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νηρέας βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης στην Α1 με -3 βαθμούς (έχει μόνο ήττες και αφαίρεση τριών βαθμών για το μηδενισμό του στο ματς με τον Πανιώνιο), ακόμη κι έτσι όμως θα είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την παραμονή του στα πλέι-άουτ, απέναντι στον 9ο της κανονικής περιόδου, πιθανότατα τη Χίο. Εφόσον υπάρξει και δεύτερος μηδενισμός, η ομάδα της Φθιώτιδας υποβιβάζεται κατευθείαν.

Η εξέλιξη αυτή “ρίχνει” τους τίτλους τέλος σε ακόμη μία ημιτελή προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικής ομάδας πόλο στην ελληνική περιφέρεια. Ο Νηρέας Λαμίας εμφανίστηκε ξαφνικά, όσο και δυναμικά στο προσκήνιο, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με παίκτες θρύλους της ελληνικής υδατοσφαίρισης, όπως ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και ο Κώστας Κοκκινάκης, πριν καν ανέλθει στην κορυφαία κατηγορία. Το 2013 έγινε η πρώτη ομάδα της Α2 που προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου, το οποίο μάλιστα φιλοξένησε στο κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας. Την ίδια σεζόν πήρε την τρίτη θέση στην Α2, εξασφάλισε όμως από το… παράθυρο την άνοδο, επειδή ο ΝΟ Χανίων δηλωσε αδυναμία συμμετοχής στην Α1.

Η διοίκηση έχρισε προπονητή τον Χατζηθεοδώρου, αποκτήθηκαν κι άλλοι σπουδαίοι πολίστες, όπως ο Αντώνης Βλοντάκης, αλλά μέσα στη σεζόν άρχισαν τα προβλήματα, με τους παίκτες να παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Το αποκορύφωμα ήρθε με την αποχή των αθλητών από τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, κυρίως όμως την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στο περσινό φάιναλ-φορ του κυπέλλου, στο Παλαιό Φάληρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περάσει άνευ αγώνος στον τελικό.

Οι περισσότεροι παίκτες αναζήτησαν νέα ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, ο Χατζηθεοδώρου έφυγε λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και οι εναπομείναντες πολίστες περιφέρονταν, παίζοντας ουσιαστικά απροπόνητοι και χωρίς τη παραμικρή βοήθεια από κανέναν, δίνοντας τους εντός έδρας αγώνες τους σε διάφορα κολυμβητήρια της Αττικής.

αποχώρησηΝηρέας Λαμίαςπόλοπρωτάθλημα