Καταγγελία ΕΠΟ σε FIFA-UEFA για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Καταγγελία σε FIFA και UEFA για το αθλητικό νομοσχέδιο με τίτλο “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις” έκανε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), σύμφωνα με το οποίο καταργείται το άρθρο 29 της παραγράφου 12 που αφορά το αυτοδιοίκητό της. Ραντεβού με την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει προγραμματίσει για τις 30 Απριλίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής για τις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Πάντως τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με το sport-fm.gr, δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξα για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς στην περίπτωση που ψηφιστεί το αθλητικό νομοσχέδιο ως έχει, ενδέχεται να κλείσουν τα σύνορα για τους ελληνικούς συλλόγους και για όλα τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και των δύο φύλων.

Αυτό πρακτικά θα σημαίνει πως θα μπει πρόωρο τέλος στην προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών να περάσει στα τελικά του Euro 2016, ενώ και οι Εθνικές Παίδων και Νέων δεν θα συμμετέχουν στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που θα γίνουν σε Βουλγαρία και Ελλάδα. Παράλληλα δεν θα επιτρέπεται η διεξαγωγή διεθνών φιλικών για τις ελληνικές ομάδες, εθνικές και συλλόγους.

fifauefaΑθλητικό ΝομοσχέδιοΕΠΟ