Έλον Μασκ σε ρόλο δημοσιογράφου - Θα πάρει συνέντευξη από τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί πολύ πρόκειται να πάρει ο εκκεντρικός ακροδεξιός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, στο Χ (πρώην Twitter) από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ .

Η συνέντευξη, η οποία είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Δευτέρας (12/8)θα μπορούσε να προσφέρει στον πρώην πρόεδρο την ευκαιρία για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο, σε μια περίοδο κατά την οποία η προεκλογική εκστρατεία του θεωρείται πως κάνει κοιλιά.

«Θα κάνω κάποια τεστ καθαρισμού του συστήματος απόψε και αύριο πριν από τη συζήτηση», έγραψε ο Μασκ στην πλατφόρμα του, γνωστή προηγουμένως ως Twitter.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον επίσημο λογαριασμό του Τραμπ στο X, ανακοινώθηκε την Κυριακή, από την προεκλογική εκστρατεία του. Η πρόσβαση του Τραμπ στο λογαριασμό του, τον @realDonaldTrump, αποκαταστάθηκε ένα μήνα αφότου ο Μασκ αγόρασε το τότε Twitter. Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας είχαν αναστείλει την πρόσβαση του πρώην προέδρου σ’ αυτή μετά την επίθεση των οπαδών του στο Κογκρέσο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Μασκ έχει επίσης ιδρύσει μια οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. Η εν λόγω επιτροπή πολιτικής δράσης βρίσκεται τώρα υπό έρευνα στο Μίσιγκαν για πιθανές παραβιάσεις νόμων της πολιτείας για τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τους ψηφοφόρους.

Με πληροφορίες από CNN, NBC