Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Καραλής σημαιοφόρος στην τελετή λήξης

Ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, με αποτέλεσμα επικρατέστερος σημαιοφόρος στην τελετή λήξης της Κυριακής να είναι ο Εμμανουήλ Καραλής, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ, δεδομένου ότι υπόλοιποι μεταλλιούχοι της ελληνικής αποστολής έχουν επιστρέψει ήδη στην Ελλάδα.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης στο μήκος είχε αρνηθεί να είναι σημαιοφόρος και στην τελετή έναρξης, καθώς δεν ήθελε να διαταράξει το πρόγραμμα προπονήσεών του. Πάντως εξέφρασε την επιθυμία να είναι σημαιοφόρος το 2028 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

«Θέλω να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη με το να είμαι στην κορυφή του πόντιουμ. Ελπίζω να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Χαίρομαι να κατακτώ χρυσά μετάλλια, όμως η μεγαλύτερη χαρά μου είναι ο συναγωνισμός και να κάνω μεγάλες επιδόσεις. Αν ξέρω ότι έκανα καλό αγώνα, δεν έχω πρόβλημα να βγω δεύτερος και να πάρω το ασημένιο μετάλλιο», δήλωσε ο 26χρονος άλτης σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας.

Με πληροφορίες από Αθήνα 9.84