Τσίπρας: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, δώρο για εμάς - Φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Την καλωσορίζουμε, είναι δώρο για την κυβέρνηση και εάν δεν υπήρχε θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

“Φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά ο Μητσοτάκης”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά», ενώ αναφερόμενος στα ζητήματα της οικονομίας τόνισε πως σήμερα η Βουλή ψηφίζει τα τελευταία μέτρα, καθώς η χώρα βγαίνει από μια μακρά και επίπονη διαδικασία.

«Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε μια θέση, στάση και συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών. Διότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ακροβασίες για το τι προβλέπει το Σύνταγμα. Κύριε Μητσοτάκη αυτές τις μέρες θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή σας ιστορία και θα εκτεθείτε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα»

«Ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και εξήγησε πως «έχει ιστορική αξία η σημερινή συνεδρίαση. Για τελευταία φορά ψηφίζουμε, τα τελευταία μέτρα, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου προγράμματος».

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Αντιμετωπίσαμε ιστορικά ζητήματα. Κάναμε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, κάποιες είχαν αδικίες, αλλά στο τέλος ο ιστορικός του μέλλοντος και ο λαός θα αποφανθεί ότι πράξαμε σωστά», πρόσθεσε, κατά τον απολογισμό του.

«Σήμερα, δομικές μεταρρυθμίσεις έχουν προχωρήσει, με γενναίες αποφάσεις και βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του ΟΑΣΑ στη λίστα των χωρών με το σημαντικότερο μεταρρυθμιστικό έργο», υπογράμμισε.